3041 лева

КИТАЙ – тайните на Изтока с посещение на манастира Шаолин!

Резервация / Запитване

 

 

 


София – Доха – Чънду – Сиан – Луоян – Дънфън – Шаолин – Пекин – Доха – София

 

Топ цена: 3041 BGN

11 дни

Екскурзия със самолет

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Доха

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 12:25 ч. за Чънду през Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“. Пристигане в Доха в 18:15 ч.

Ден 2 Доха – Чънду

Отпътуване от Доха в 01:55 ч. за Китай. Пристигане в Чънду в 13:55 ч. Чънду е столица на провинция Съчуан, известен със своята дълга и славна история, превръщащ се в истинска туристическа дестинация. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

Ден 3 Чънду

Закуска. Екскурзия до планината Лъшан, включена в списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО, която се намира в югозападната част на провинция Съчуан. Там се намира най-голямата и най-висока статуя в света на Буда, висока е 71 м. и е широка 28 м. Построен е по време на династията Тан (618-907). Статуята е издълбана в самата скала, която се намира на сливането на три реки Миндзян, Даду и Цин. Посещение на пещерните храмове Махао, едно от най-живописните места в района на Лъшан. Връщане в Чънду. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 4 Чънду

Закуска. Посещение на центъра за развъждане и отглеждане на панди, където ще имате рядката възможност да се докоснете до един от най-опазваните видове в света. Посещение на един от най-старите и най-добре запазени будистки храмове в Китай манастирът Уъншу. Тук са съхранени над 500 картини и калиграфия, изящни градини и тържествени зали. Посещение на старинният комплекс Куанджай, който обхваща една по-широка и една по-тясна уличка, известен с типичната си местна архитектура, ресторанти и кафенета. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 5 Чънду – Сиан

Закуска. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак D1918 (09:00/12:18) или подобен. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Туристическа програма в Сиан: посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите, изкачване на пагодата; разходка покрай древните крепостни стени. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

Ден 6 Сиан

Закуска. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Посещение на древната градска стена, една от най-известните исторически забележителности в Сиан, заобикаляща старата част на града. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

Ден 7 Сиан – Луоян – Дънфън

Закуска. Отпътуване за Луоян с високоскоростен влак G2002 (08:10/09:49 ч.) или подобен. Разположен в централната част на Китай, Луоян е една от люките на китайската цивилизация и една от четирите велики китайски столици. Посещение на пещерния комплекс Лунмън, включващ повече от 2300 пещери и ниши, врязани във варовиков откос на планината Лунмън. Този комплекс съхранява впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии Северна Уей и Тан от 4-10 в., а от 2000 година е включен в списъка на ЮНЕСКО. Трансфер до хотела в Дънфън. Настаняване. Вечеря. Нощувка

Ден 8 Дънфън – Шаолин – Пекин

Закуска. Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение на бойните изкуства. Трансфер до Джънджоу и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин G404 (16:12/18:46 ч.) или подобен. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Пекин

Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Връщане в Пекин. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Посещение на фабрика за перли. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

Ден 10 Пекин

Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие“; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Вечеря в традиционен местен ресторант. Трансфер до летището в Пекин.

Ден 11 Пекин – Доха – София

Отпътуване в 01:25 ч. за България. Пристигане в Доха 05:35 ч. Отпътуване за София в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

15.10.2021, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
има места

3041.00 лв.

13.04.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

3655.00 лв.

25.05.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места

3319.00 лв.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Доха – Чънду и Пекин – Доха – София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания „Qatar Airways“;

Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Чънду до Сиан, от Сиан до Луоян и от Джънджоу до Пекин;

Описаните в програмата трансфери;

Транспорт с автобус по маршрута;

3 нощувки със закуски и вечери в хотел „Holiday Inn Express West Gate“ **** (или подобен) в Чънду;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Tianyu Gloria Hotel“ **** (или подобен) в Сиан;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел „Dengfeng Shaolin International Hotel“ **** (или подобен) в Дънфън;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Beijing Guantong Jianhui Building B“ **** (или подобен) в Пекин;

Описаната туристическа програма в Чънду, Сиан и Пекин;

Входни такси за всички обекти, включени в програмата;

Местни екскурзоводи по целия маршрут;

Водач-преводач от България;

Застрaховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД..

При необходимост – PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа „Онлайн регистрация“ или „QR код“.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Китай;

Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място): 3 – 5 USD на турист на ден;

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Градски транспорт;

Разходи от личен характер;

За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).


НАСТАНЯВАНЕ:

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

15.10.2021 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

3041 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

3041 лв.

Допълнително легло в двойна стая

3041 лв.

Единична стая

3423 лв.

13.04.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

3655 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

3655 лв.

Допълнително легло в двойна стая

3655 лв.

Единична стая

4037 лв.

25.05.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

3319 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

3319 лв.

Допълнително легло в двойна стая

3319 лв.

Единична стая

3701 лв.

 


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Виза за Китай (заплаща се с депозита)

162.00 лв.

 


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.

Часово време: София – 12 ч.; Пекин + 6 ч.

Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)

Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.

 

 

Пътуването се провежда при минимум 15 записани туристи.

 

 

•  Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица № 03700100003008/ 2020 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2020 до 23:59 на 19.11.2021 г.

 
• ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.