1339 лв.

МАРОКО, Мадрид и Андалусия със самолет и обслужване на български език

Резервация / Запитване

 

 


София – Мадрид – Кордоба – Севиля – Тарифа – Танжер – Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат – Танжер – Тарифа – Гранада – Дворецът „Аламбра“ – Мадрид – София

 

 

 

Топ цена: 1339 BGN

 

9 дни

 

Екскурзия с автобус и самолет

 

 

 

Посетете с нас хипнотичната Андалусия и пропития с магията на Африка Мароко, където реалността трудно може да се отдели от митичността.

 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Мадрид

Отпътуване в 11.05 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания „Ryanair“ за Мадрид. Пристигане на летището в Мадрид в 14.35ч.  Туристическа програма в Мадрид с местен екскурзовод на български език: Кралският дворец – строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на мавърска крепост от 9 в.; площад „Ориенте“ – любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад „Испания“ с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Виа“ – най-известната улица в града; площад „Ла Сибелес“ с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят „Прадо“ – една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 в.; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на стария град, където се намира „нулевият километър“ на Кралство Испания и символът на Мадрид – статуята на мечката и дървото мадроньо. Свободно време или туристическа програма по желание: посещение на музея „Прадо“ с местен екскурзовод на български език – един от най-значимите европейски музеи с шедьоври на Диего Веласкес, Ел Греко, Франсиско де Гоя, Рубенс, Бош, Рафаел и много други. Вечеря . Нощувка.

Ден 2 Мадрид – Кордоба – Севиля – 550 km

Закуска. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 – 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата „Мескита де Кордоба“, построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта „Алкасар“, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“. Свободно време. Отпътуване за Севиля. Настаняване в района на Севиля. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Севиля

Закуска. Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад „Испания“ – полукръгъл  комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът „Мария Луиза“, в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът “Алкасар де Севиля“ – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата „Хиралда“, която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време или туристическа програма по желание: Посещение на „Музея на фламенкото“ с местен екскурзовод и фламенко шоу с включена една напитка. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Севиля – Тарифа – Танжер – Фес – 520 km

Закуска. Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Севиля – Тарифа – 210 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Отпътуване за Фес (разстояние Танжер – Фес – 310 км) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5 Фес

Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 6 Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат – 395 km

Закуска. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището „градът на 100-те минарета“. Туристическа програма в Мекнес. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Фес – Казабланка – 305 км). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Туристическа програма в Казабланка, една от чиито основни забележителности е джамията „Хасан II“ – втората по големина джамия в света след тази в Мека, шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време. Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка – Рабат – 85 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Рабат – Танжер – Тарифа – Гранада – 550 km

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът „Мохамед V“, както и много красиви паметници. Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат – Танжер – 250 км). Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Отпътуване за Гранада. Настаняване късно вечерта. Вечеря (студена вечеря или сух пакет). Нощувка.

Ден 8 Гранада – Дворецът „Аламбра“ – Мадрид – 420 km

Закуска. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Аламбра“ – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе. Пешеходна разходка в историческия център на Гранада. Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Мадрид – София

Трансфер до летището. Отпътуване за България в 09.55 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 14.25 ч. 

 


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

11.02.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, СУПЕР ПРОМОЦИЯ, има места

1339.00 лв.

27.03.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, СУПЕР ПРОМОЦИЯ,  има места

1399.00 лв.

10.04.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, СУПЕР ПРОМОЦИЯ,  има места

1419.00 лв.

24.04.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, СУПЕР ПРОМОЦИЯ,  има места

1439.00 лв.

01.05.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ има места

1469.00 лв.

15.05.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
има места

1499.00 лв.

12.06.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
има места

1519.00 лв.

04.09.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ има места

1539.00 лв.

18.09.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
има места

1539.00 лв.

09.10.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ има места

1499.00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Мадрид на авиокомпания „Ryanair“ с включени летищни такси и 1 брой салонен багаж с размери 40/25/20 см

 

Самолетен билет Мадрид – София на авиокомпания „Wizz Air“ с включени летищни такси и 1 брой салонен багаж с размери 40/30/20 см

 

Трансфер летище – хотел – летище

 

Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко

 

Билет за ферибот Тарифа – Танжер – Тарифа

 

2 нощувки с 1 закуска и 2 вечери в хотел *** в района на Мадрид

 

2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в района на Севиля

 

2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Sofia“ **** (или подобен) във Фес

 

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел „Helnan Chellah“ **** (или подобен) в Рабат

 

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Гранада

 

Туристическа програма в Мадрид с местен екскурзовод на български език

 

Туристическа програма в Севиля

 

Пешеходни разходки в Кордоба и Гранада

 

Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи във Фес, Мекнес, Казабланка и Рабат

 

Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко

 

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс“

 

Водач от България

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

PCR тест (при необходимост)

 

Чекиран багаж до 10 кг., 20 кг. или 32 кг.

 

Посещение на „Музея на фламенкото“ с местен екскурзовод и фламенко шоу с включена една напитка

 

Посещение на двореца „Аламбра“, Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод в Гранада

 

Посещение на музея Прадо с местен екскурзовод на български език

 

Доплащане за слушалки по време на туристическата програма в Мадрид (3 EUR)

 

Входна такса за катедралата „Мескита де Кордоба“ (10 EUR) и двореца „Алкасар“ (4,5 EUR) в Кордоба

 

Входна такса за Катедралата и кулата „Хиралда“ (9 EUR) и двореца „Алкасар де Севиля“ (9,50 EUR) в Севиля

 

Входни такси за музея „Кралица София“ (10 EUR, за деца до 18 г. – безплатно), Кралския дворец (11 EUR, за деца до 16 г. – 6 EUR) в Мадрид

 

Входна такса за джамията „Хасан II“ в Казабланка (около 12 EUR)

 

Напитки по време на вечерите

 

Бакшиши за екскурзовод и шофьор (2 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място)

 

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

 

Разходи от личен характер.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

 

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

 


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

11.02.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1339 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1339 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1339 лв.

Единична стая

1738 лв.

27.03.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1399 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1399 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1399 лв.

Единична стая

1798 лв.

10.04.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1419 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1419 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1419 лв.

Единична стая

1818 лв.

24.04.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1439 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1439 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1439 лв.

Единична стая

1838 лв.

01.05.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1469 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1469 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1469 лв.

Единична стая

1868 лв.

15.05.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1499 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1499 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1499 лв.

Единична стая

1898 лв.

12.06.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1519 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1519 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1519 лв.

Единична стая

1918 лв.

04.09.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1539 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1539 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1539 лв.

Единична стая

1938 лв.

18.09.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1539 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1539 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1539 лв.

Единична стая

1938 лв.

09.10.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1499 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1499 лв.

Допълнително легло в двойна стая

1499 лв.

Единична стая

1898 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

PCR тест на специална цена в лаборатории „Рамус“ преди отпътуване на турист

60.00 лв.

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване

99.00 лв.

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване

149.00 лв.

Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване

209.00 лв.

Посещение на „Музея на фламенкото“ с местен екскурзовод и фламенко шоу с включена една напитка (с включена входна такса) при минимум 15 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 20. Моля, резервирайте услугата своевременно!

от 79.00 лв. до 99.00 лв.

Посещение на двореца „Аламбра“, Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно!

89.00 лв.

Посещение на музея Прадо с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно!

65.00 лв.

Специална услуга: Нощувка в хотел „Хемус“ *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая)

39.00 лв.

Специална услуга: Нощувка в хотел „Хемус“ *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая)

65.00 лв.

Traveller BeOnTime – компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация в сайта на агенцията –

20.00 лв.

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

По време на пресичане на протока Гибралтар на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.

 

Туристическата програма се осъществява на български език.

 

Часово време: България 12 ч., Испания 11 ч., Мароко 10 ч.

 

Валутни курсове: 1 € =10,86 MAD

 

Traveller MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация в сайта на агенцията.

 

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 

На територията на Мароко има забрана за внасяне и използване на дронове!

 


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Испания, Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

 

 

Пътуването се провежда при минимум 40 записани туристи.

 

 

 

• Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №  03700100003538/ 2021 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2021 до 23:59 на 19.11.2022 г.
ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.
https://www.youtube.com/watch?v=EVZhk6x_E_c
https://www.youtube.com/watch?v=8QaHrmeulJA