2058 лева

САМОЛЕТНА Екскурзия до Живописният ОМАН

Резервация / Запитване

 

 

Дубай – Мускат – Низва – Вахиба – Сур – Мускат – Сур – Мускат

 

 

Топ цена: 2058 BGN

8 дни

Екскурзия със самолет

 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 Дубай – Мускат

Отпътуване от летище София в 00.20 ч. за Доха с авикомпания Fly Dubai. Пристигане в 06.15 ч. на летището в Дубай и отпътуване в 14.45 ч. Пристигане в Мускат 15.45 ч. и трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2 Мускат

Закуска. Туристическа програма в Батинах – плодородния крайбрежен район на страната. Първата ни спирка е град Барка, където посещаваме рибния пазар. Продължаваме към селцето Нахал с безброй финикови палми и известно с горещите си извори. Посещаваме красивата крепост  Нахал от XVI век, построена върху огромна скала. Обяд (не е вкл. в цената) край горещите извори Аин Товара, след което се отправяме към крепостта Ал Хазм. Връщане в Мускат за нощувка.

Ден 3 Мускат

Закуска. Туристическа програма в Мускат: Голямата джамия (обърнете внимание на облеклото си), построена от пясъчник и мрамор. Красив полилей с кристали Сваровски и огромен ръчно тъкан килим украсяват главната зала за молитви. Продължаваме към сука Мутрах – най-големият закрит пазар в Оман. Посещаваме още стария град и музея Баит ал Зубаир. Следва фото спирка при двореца Ал Алам, след което се отправяме към пристанището за 2-часово плаване с лодка. Обяд в местен ресторант е включен по време на тура. Нощувка в Мускат.

Ден 4 Низва – Низва

Закуска. Днес се отправяме към вътрешността на страната. Посещаваме замъка Джабрин – един от най-красивите замъци в Оман със своите виещи се коридори, скрити стълбища и красиво декориран интериор. Продължаваме към малкото градче Ал Хамра, където много от традиционните кирпичени къщи са недокоснати от времето. Качваме се на джипове и продължаваме към Джебел Шамс – „планината на слънцето”, откъдето се открива невероятна гледка. Обяд в местен ресторант е включен по време на тура. Пътуването за днес приключва в Низва, където посещаваме местния сук, който се намира близо до крепостните стени на града. Изграден е обединявайки традиционен и модерен стил. По многобройните алеи и отделения на сука може да се видят множество стоки местно производство като ножове, бакър, текстил, животни, риба, зеленчуци и различни занаятчийски изделия. Нощувка в Низва.

Ден 5 Вахиба

Закуска. След закуска се отправяме към Четвъртък пазара Синав, който се провежда всеки четвъртък и където се предлагат животни и занайтчийски изделия. След това посещаваме местен дом, където ще обядвате с местни домашни приготвени храни. Продължаваме към пустинята, като по пътя разглеждаме селото Ал Мансфах. Пристигаме в пустинята Вахиба. С джипове стигаме до лагера, където ще нощуваме на палатки. Преди вечеря ще имаме възможност да наблюдаваме залеза над пустинята.

Ден 6 Сур – Мускат

Закуска. След закуска отново с джипове се връщаме до автобуса и се отправяме към Вади Бани Халид, който в контраст с пустинния пейзаж ще ви смае с естествените си басейни, обгърнати от тучна зеленина. Продължаваме към крайбрежния град Сур и посещаваме работилници за изработване на традиционните лодки дхоу.. Вечеря в хотела и нощувка в Сур.
По избор: нощна екскурзия зо резервата на гигантските костенурки Рас ал Джинз (заплаща се на място)

Ден 7 Сур – Мускат

Закуска.След закуска правим кратка обиколка на Сур  След това се отправяме обратно към Мускат по крайбрежния път. Обядваме при красивото ждрело Вади Тиви. Продължаваме към депресията Бимах, която е едно природно чудо. Настаняване в хотела в Мускат и свободно време. 

Ден 8

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Дубай в 04.40 ч. Пристигане в Дубай в 05.55 ч. Отпъуване за България в 10.45 ч. Пристигане на летище София в 15.10 ч. 

 


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

24.07.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
има места

2058.00 лв.

21.08.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
има места

2058.00 лв.

18.09.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
ограничени места

2136.00 лв.

23.10.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ има места

2136.00 лв.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Трансфер летище – хотел – летище;

Транспорт по описания маршрут с местен английско говорящ екскурзовод;

4 нощувки със закуски в хотел „Muscat Holiday’“**** (или подобен) в Мускат;

1 нощувка със закуска в хотел“ Al Diyar“ *** (или подобен) в Низва;

1 нощувка със закуска в хотел“Resort Sur Beach Holiday“ *** (или подобен) в Сур;

1 нощувка в палатков лагер в пустинята Sama Al Wasil Camp;

3 обяда и 2 вечери според програмата;

Входни такси за забележителностите;

Застраховка Помощ при пътуване с покритие 20 000 евро.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Дубай – Мускат – Дубай – София с включени летищни такси на авиокомпания Fly Dubai, цена 998 лв към месец февруари 2021;

Бакшиши

Лични разходи

Напитки (алкохолни и безалкохолни) и храна, които не не са споменати в програмата

Виза


НАСТАНЯВАНЕ:

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

24.07.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

2058 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

2058 лв.

Двойна стая за комбиниране

2058 лв.

Единична стая

2813 лв.

21.08.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

2058 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

2058 лв.

Двойна стая за комбиниране

2058 лв.

Единична стая

2813 лв.

18.09.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

2136 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

2136 лв.

Двойна стая за комбиниране

2136 лв.

Единична стая

2891 лв.

23.10.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

2136 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

2136 лв.

Двойна стая за комбиниране

2136 лв.

Единична стая

2891 лв.

 


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Часово време: България 12 ч, ОАЕ – 14 ч, Оман – 14ч.;

Валутен курс за ОАЕ: Местната парична единица е дирхам (Dhs). 1 дирхам=100 филца. Курсът на дирхама към долара е фиксиран. 1 USD=3.65 Dhs. Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра, които работят без комисионна. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута;

Валутен курс за Оман: 1 евро= 0.41 OMR (омански реал);

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока;

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.

На определени места има знаци „Снимането забранено“, които трябва да се спазват. Жените трабва да се обличат скромно извън хотела, т.е. с дълги поли или рокли под коляното, с покрити рамене; мъжете трябва да носят дълги панталони и ризи с ръкави. Стегнати дрехи по тялото може да се носят само на територията на хотела и неговия ресторант, за да не се обиждат местните хора, въпреки че много западни туристи не спазват това. На публично място не се носят къси панталони и бански (освен на плажа). Жените трябва да покрият главата си с шал, когато посещават джамии.

Събирането на миди, морски охлюви, корали, морски раци и костенурски яйца е строго забранено. Не пийте вода от чешмата, избягвайте и млечни продукти, които в повечето случаи са прозиведени от сурово мляко. Яжте само добре сготвено месо и риба. Зеленчуците трябва да са варени/ сготвени, а плодовете – обелени.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

ОАЕ, Оман: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

ОАЕ: Съгласно нота на Министерството на външните работи на Обединените арабски емирства от 20.03.2014 г., считано от 22 март 2014 г. българските граждани, приносители на обикновени паспорти, могат да пътуват за Обединените арабски емирства БЕЗ ВИЗИ В РАМКИТЕ НА 90 ДНИ ОТ ДАТАТА НА ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА. Паспортът трябва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, е възможно да Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната.

Оман: Българските граждани се нуждаят от виза за Оман, за която се кандидатства предварително онлайн на https://evisa.rop.gov.om/ Заплащането е на сайта, цената зависи от дните на престоя ви. Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на отпътуване. В него не трябва да има израелски печати.

 

 

Пътуването се провежда при минимум 8 записани туристи.

 

 

•  Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица № 03700100003538/ 2021 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2021 до 23:59 на 19.11.2022 г.

 

 

 

 

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави

 

*