479 лв.

Уикенд в Атина – самолетна програма с обслужване на български език!

Резервация / Запитване

 

 

София – Атина – Коринтският канал – Нафплион – Микена – Атина – София

 

 

Топ цена: 479 BGN

3 дни

Екскурзия със самолет

 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Атина

Събиране на летище София (Терминал 2) в 4:50 ч. за директен полет до Атина в 6:45 ч. Кацане на летище Атина в 8:10 ч. Отпътуване за центъра на Атина за панорамна обиколка (около 2 ½ ч.): Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма“; възможност за самостоятелно разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея „Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време. Туристическа програма по желание: екскурзия до Храма на Посейдон (около 3 ч.), построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Нощувка.

Ден 2 Атина – Коринтският канал – Нафплион – Микена – Атина – 320 км

Закуска. Свободно време в Атина или по желание целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтският канал; посещение на Епидаврос - известен с най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през 3 в. пр. Хр., където и днес се провеждат представления; Нафплион - древен град с богата култура и традиции; Микена - най-известният град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история. Прибиране в хотела привечер. Вечерта по желание и предварителна заявка – гръцка вечер. Нощувка.

Ден 3 Атина – София

Ранна закуска или сух пакет. 6:00 ч – трансфер до летище Атина (около 30 мин.) за директен полет до София в 8:35 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 9:55 ч.


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

13.12.2019, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места

479.00 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Атина – София на авиокомпания „Ryan Air“ с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 35/20/20;

2 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в центъра на Атина;

Трансфер летище – хотел – летище;

Панорамна обиколка на Атина;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Армеец“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;

Водач от България.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Чекиран багаж до 10 кг;

Чекиран багаж до 20 кг;

Гръцка вечер в Атина;

Полудневна екскурзия до нос Сунион;

Входна такса за Храма на Посейдон на нос Сунион (8 EUR);

Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес;

Входни такси за Епидаврос (12 EUR) и Микена (12 EUR);

Входни такси за Акропола (20 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR), Археологическия музей (10 EUR), Византийския музей (8 EUR) и музея „Бенаки“ (7 EUR) в Атина;

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Градски транспорт;

Разходи от личен характер;

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

Такса престой в Гърция (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!): 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5*;

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.


НАСТАНЯВАНЕ:

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

13.12.2019 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

479 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

479 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен

444 лв.

Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11,99 г.

409 лв.

Единична стая

598 лв.

хотел 4* в центъра на Атина Двойна стая със спалня (не се гарантира)

539 лв.

хотел 4* в центъра на Атина Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

539 лв.

хотел 4* в центъра на Атина Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен

504 лв.

хотел 4* в центъра на Атина Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11,99 г.

484 лв.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист –

50.00

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист –

80.00

Гръцка вечер (фолклорна програма, плато салати, плато предястия, основно ястие с гарнитура, десерт, половин бутилка вино, вода) – необходимо е ползване на градски транспорт при минимум 10 туристи –

30.00

Полудневна екскурзия до нос Сунион без включенa входнa таксa за Храма на Посейдон на нос Сунион – 8 EUR при минимум 12 туристи –

от €15 до €30

Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес (без включени входни такси за Епидаврос – 12 EUR, и Микена – 12 EUR) при минимум 12 туристи –

от €25 до €50

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет 90 евро с включени летищни такси към месец декември 2018 г. При промяна в цената на самолетния билет, цената на туристическия пакет се променя.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Допълнителни услуги се заявяват до 12 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

Деца до 1.99 г. заплащат 50 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло – ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!

Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

Резервации: депозит при резервация – 35% от стойността на екскурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване – 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.

За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.

При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно след показване на картата.

 

Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.

 

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

Пътуването се провежда при минимум 20 записани туристи.

 

•  Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица № 03700100002353/ 2019 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  бул. „Христофор Колумб”  № 43, София-1592, ЕИК: 121265113 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2019 до 23:59 на 19.11.2020 г.

 

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.