1369 лева

СПЕЦИАЛНА ваканционна програма за туристи над 55 години & приятели – екскурзия с обиколна програма до Тунис

Резервация / Запитване

 

 

София – Енфида – Сус – Тунис – Сус – остров Джерба – Тозьор – Сус – Енфида – София

 

 

Топ цена: 1369 BGN

 

8 дни

 

Екскурзия с автобус и самолет

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Енфида – Сус – 50 km

Събиране на летище София (Терминал 1) в 13:30 ч. за полет до Енфида в 15:30 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летище Енфида в 15:50 ч. (полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването). Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела в Сус. Настаняване в хотел 5*. Вечеря. След вечеря посещение на туристическото пристанище на Сус за свободно време и разходка. Пристанището е построено в края на 20 век, като туристически център, и разполага с голф игрище и пристан за луксозни яхти. Прибиране в хотела. Нощувка.
**За дати на отпътуване 26.05, 02.06 и 09.06 полетното разписание е София – Енфида 08:00 – 08:50.

Ден 2 Сус – Тунис – Сус – 300 km

Закуска. Отпътуване към едноименната столицата на страната - град Тунис, разположен в северната част на африканската държава, на бреговете на Туниското езеро и Средиземно море. Посещение на музея Бардо, известен с най-голямата колекция от римски мозайки в света. Музеят се помещава в бивш дворец, построен през 13 век. Благодарение на голямото разнообразие от археологически находки посетителите на музея могат да проследят историята на Тунис в продължение на няколко хилядолетия. Свободно време за разходка в медината – старата част на града, едно от най-старите и автентични места на столицата, където са разположени множество дворци, джамии, мавзолеи, медресета, фонтани и магазини. През 1979 г. медината е внесена в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обяд. Отпътуване за Картаген, град станал известен под името „Африканският Рим“. Основан е през 9 век, пр. н. е. от финикийски заселници. Останките от този велик град са разположени до самия бряг на Средиземно море в столицата Тунис. Картаген е бил основният съперник на Рим в Западното Средиземноморие през античната епоха, а днес е впечатляващ архитектурен паметник с множеството запазени в отлично състояние останки. Разглеждане на пуническото пристанище, останките от Антониевите бани и колизеума. Отпътуване към Сиди Бу Саид - красиво крайбрежно селище със синьо-бели сгради, обвити в бугенвилии, и тихи улички, съхранили своя непринуден чар. Днес градчето е наричано тунизийският Монмартър и е под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка. Връщане в хотела в Сус. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Сус – остров Джерба – 380 km

Закуска. Отпътуване за Ел Джем, където се намират едни от най - внушителните римски останки в цяла Африка. През II век градът е бил важен център за произвеждане на зехтин, който се е изнасял извън пределите на страната. Посещение на Колизеума в Ел Джем, често наричан „Африканският колизеум“ и място, където са заснети най-важните сцени на филма „Гладиатор“. Построен през III век, той е третият по големина в Римската империя с капацитет за 35 000 зрители. Единствено амфитеатърът в италианската столица и руините на театъра в Капуа го превъзхождат по размери. Обяд. Отпътуване за Габес - морски оазис, разположен на брега на Габеския залив. Възможност за разходка из местния пазар, известен с производството на кошници и др. Отпътуване за остров Джерба - нaй-големият средиземноморски остров на Африка с площ от 514 кв.км. Днес островът е свързан с континенталната част на страната чрез 7 километров пътен участък, който е бил изграден от древните римляни. Предлага перфектни условия за почивка и възможност да се разгледат интересните му селища. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 остров Джерба – 60 km

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка разходка с пиратско корабче (с включен обяд) с възможност за плуване и плаж (чадърите и шезлонгите на плажа се плащат допълнително – около 15 тунизийски динара за чадър и два шезлонга). Обяд (туристите, които избират да вземат участие в разходката с пиратско корабче, не ползват обяда в хотела). Следобед посещение на Гелала - малък град, разположен на южното крайбрежие на остров Джерба, известен със своите глинени съдове, откъдето идва името му, което в превод означава „грънчари“. Тази икономическа специализация на град Гелала не е случайна, в близост до града има находища на висококачествена глина, открита от берберите още преди 3000 години. Гелала се счита за един от двата най-големи центъра за производство на керамични съдове в страната, вторият е град Набеул в северната част на Тунис. Посещение на музея в Гелала, посветен на народното изкуство и традициите на населението, разполагащ с голяма колекция от керамични съдове. Отпътуване за столицата на острова - Хумт Сук, която впечатлява със своя лабиринт от улички, бели къщи и магазини за цветна керамика. Най-характерни за него са колоритните и оживени пазари за традиционни обувки, текстил, сребърни и кожени изделия и ръчно изрисувани керамични съдове. Една от забележителностите на града е крепостта „Борж Ел К’бир“ построена на брега през 1432 г. от султан Абу Фарис Абд Ал Азиз Ал-Мутавакил. Тук са направени разкопки, разкриващи голяма част от нейната история, а някои от откритите артефакти са изложени в една от стаите на крепостта. От върха на крепостните стени се разкрива впечатляваща панорамна гледка към пристанището. Свободно време за разходка и пазар. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Тозьор – 330 km

Закуска. Напускане на остров Джерба и отпътуване за Матмата – берберско селище в централната част на страната, популярно сред туристите заради домовете на троглодитите. Те са едно от най-древните племена населявали Тунис. Селата им са в изключително автентичен вид и са непроменени от векове. Домовете им представляват къщи, прокопани на 10 метра дълбочина в земята, които все още се използват от местните жители.  В Тунис има няколко селища на троглодити, но Матмата е най-достъпното. Една от тези къщи става световноизвестна, след като в нея са заснети сцени от филма „Междузвездни войни“, като родното място на Люк Скайуокър на планетата Татуин. Друг от известните филми свързва Матмата и околностите с Индиана Джоунс, който търси в близките пещери изчезналия кивот. Посещение на троглодитното селище. Отпътуване за град Дуз, наричан „портал към Сахара“, разположен в един от най-големите тунизийски оазиси. Обяд. Свободно време. По желание и предварителна заявка езда на камила (около 1 ч.) до пясъците на пустинята Сахара. Късния следобед отпътуване за град Тозьор. Фотопауза край соленото езеро Шот ел-Джерид, което е второто най-голямо по площ в Сахара. Пристигане в Тозьор вечерта. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Тозьор – 120 km

Закуска. Отпътуване с джипове към известния оазис Шебика за разглеждане на оазиса и изоставено селище. Отпътуване към планинския оазис Тамерза - един от най-красивите и живописни оазиси в Тунис с водопади и интересни скални образувания. Следва разходка с джипове до Онг Жмел – родното селище на Анакин Скайуокър, където се намират декорите на „Мос Еспа“ – любимо място за многобройните фенове на филмовата поредица. Възможност за снимки и разглеждане. Връщане в хотела в Тозьор. Обяд. Следобед по желание и предварителна заявка разходка с рикша до оазиса Ел Джерид. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Тозьор – Сус – 350 km

Закуска. Посещение на „Chak Wak“ – развлекателен и културен парк за всички възрасти, разположен в оазис с палмови горички. Акцентите включват реплики на динозаври в реален размер, галерия от икони на най-големите световни религии и т.н. Отпътуване за Кайруан - четвъртият по значимост град за ислямската религия, основан през 671 г. от Окба Ибн Нафи. През 1988 г. е внесен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът днес е известен с производството на килими и големия брой джамии. Разглеждане отвън на най-високата джамия в Кайруан “Сиди Окба“, издигната през 7 век. Днес джамията впечатлява с височината на минарето от 35 метра и със своята архитектура, наподобяваща крепост. Обяд. Свободно време за разходка в медината на града и местния пазар. Отпътуване за Сус. Настаняване в хотел 5*. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Сус – Енфида – София – 50 km

Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Трансфер за летище Енфида. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“ в 16:40 ч. Кацане на летище София (Терминал 1) в 21:00 ч.

 


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

21.09.2021, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

1369.00 лв.

24.05.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

1379.00 лв.

31.05.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места

1405.00 лв.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Енфида – София за директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“ с включени летищни такси;

 

Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;

 

3 нощувки със закуски и вечери на блок маса в стандартни стаи в хотел „Sousse Palace“ 5* (или подобен) в Сус;

 

2 нощувки със закуски и вечери на блок маса в стандартни стаи в хотел „SunConnect Djerba Aqua Resort“ 4* (или подобен) на остров Джерба;

 

2 нощувки със закуски и вечери на блок маса в стандартни стаи в хотел „Ras El Ain“ 4* (или подобен) в Тозьор;

 

7 обяда;

 

Описаната туристическа програма;

 

Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи;

 

Такса престой за хотелите в Тунис;

 

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс АД“;

 

Водач на български език по време на престоя;

 

Попълване на онлайн декларация с QR код!

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

PCR тест;

 

Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

 

Бакшиш за местния екскурзовод и шофьора – 15 USD на турист за целия престой (заплаща се задължително на място);

 

Входна такса за крепостта „Борж Ел К’бир“ на остров Джерба (3 USD на турист);

 

Разходка с пиратско корабче (с включен обяд);

 

Езда на камила (около 1 ч.) до пясъците на Сахара;

 

Разходка с рикша до оазиса Ел Джерид;

 

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

 

Напитки по време на обедите и вечерите;

 

Разходи от личен характер;

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

 

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 


НАСТАНЯВАНЕ:

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

21.09.2021 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1369 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1369 лв.

Допълнително легло в двойна стая за възрастен

1369 лв.

Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11.99 г.

1315 лв.

Единична стая

1568 лв.

24.05.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1379 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1379 лв.

Допълнително легло в двойна стая за възрастен

1379 лв.

Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11.99 г.

1325 лв.

Единична стая

1578 лв.

31.05.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

1405 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

1405 лв.

Допълнително легло в двойна стая за възрастен

1405 лв.

Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11.99 г.

1351 лв.

Единична стая

1604 лв.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

PCR тест (на отиване) в лаборатории „Рамус“ на турист

40.00 лв.

PCR тест (на връщане) в лаборатории „Рамус“ на турист

40.00 лв.

Разходка с пиратско корабче (с включен обяд) с възможност за плуване и плаж (цената не включва ползване на чадъри и шезлонги на плажа – около 15 тунизийски динара за чадър и два шезлонга) – при минимум 10 туристи

от 25.00 лв. до 50.00 лв.

Езда на камила (около 1 ч.) до пясъците на Сахара – при минимум 10 туристи

от 20.00 лв. до 40.00 лв.

Разходка с рикша до оазиса Ел Джерид – при минимум 10 туристи

от 20.00 лв. до 40.00 лв.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания!

 

Валута: Местната парична единица е тунизийски динар (TND). Приблизителният курс на долара към динара е 1 USD = 3.03 TND. Доларовите банкноти трябва да са емисия след 2003 г.!! Не е препоръчително изнасянето на местна валута от страната!

 

Предварителното записване и заплащане на екскурзиите е препоръчително. При наличие на свободни места екскурзиите могат да се заявят и на място!

 

Резервации: депозит при резервация – 50% от стойността на пътуването; доплащане – до 35 дни преди датата на отпътуване.

 

Анулации: от деня, следващ деня на записването до 61 ден преди датата на заминаване – 35% от основната цена; от 60 до 36 дни преди датата на отпътуване – 50 % от основната цена на екскурзията; от 35 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.

 

При анулиране на екскурзията под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.

 

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.

 

Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

 

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

 

Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форсмажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

 

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 

За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти!

 


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.

 

 

 

• Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица № 03700100003008/ 2020 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2020 до 23:59 на 19.11.2021 г.

 

 

 

 

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.