Автобусна екскурзия до Албания – страната на орлите

Автобусна екскурзия до Албания – страната на орлите

 

 

 


София – Тирана – Круя – Тирана – Берат – Дуръс – Тирана – Елбасан – София

 

 

Топ цена: 309 BGN

 

4 дни

 

Екскурзия с автобус

 

 

 

В сърцето на Средиземноморието, Албания бързо се превръща в една от най-интересните туристически дестинации в света. Все още сравнително запазена от глобализацията, страната представлява вдъхновяваща смесица от цивилизации и култури.

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

 

Ден 1 София – Тирана – 550 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.30 ч. от автогара „Сердика“, 8.00 ч. от Студена (бензиностанция „Шел“/“Макдоналдс“ на магистрала „Струма“), 8.30 ч. от Дупница по маршрут Скопие – Елбасан – Тирана. Настаняване в периферията на Тирана вечерта. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2 Тирана – Круя – Тирана – 90 km

Закуска. Отпътуване към Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия до крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ, и Етнографския музей – стара албанска къща, в която са представени традиционните местни занаяти, бит и култура. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка в албанската столица: централният площад „Скендербег“ с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем Бей, часовниковата кула, квартал Блок, Пирамидата на Енвер Ходжа, православната катедрала „Възкресение Христово“. Свободно време. Връщане в хотела. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3 Тирана – Берат – Дуръс – Тирана – 250 km

Закуска. Свободно време в Тирана или по желание целодневна екскурзия до Берат и Дуръс. Берат е един от най-красивите градове в Албания, възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: крепостта Кале с църквите „Св. Богородица“ и „Св. Троица“, площадът „Константин Велики“, Червената и Бялата джамия. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за Дуръс - един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море. Кратка разходка: крайбрежният булевард „Таулантия“, крепостните стени на стария град, амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с раннохристиянския параклис в една от галериите. Свободно време. Връщане в Тирана. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4 Тирана – Елбасан – София – 550 km

Закуска. Отпътуване за Елбасан и фотопауза в центъра на града. Отпътуване за България по маршрут Елбасан – Скопие – София. Пристигане в София късно вечерта на автогара „Сердика“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“).

 


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

03.09.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

309.00 лв.

22.09.2022, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места

309.00 лв.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус;

 

3 нощувки със закуски в хотел 4* („TE Stella“ 4* или подобен) в района на Тирана;

 

Посещение на Тирана, Круя и Елбасан;

 

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс“;

 

Водач от България;

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Вечери;

 

Екскурзия до Берат и Дуръс;

 

Входни такси за Националния исторически музей в Тирана (500 леки), музея на Скендербег в Круя (500 леки), етнографския музей в Круя (300 леки), калето в Берат (300 леки), музея на Онуфрий в Берат (400 леки), амфитеатъра в Дуръс (300 леки);

 

Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, градски транспорт;

 

Разходи от личен характер;

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

 

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

 

PCR тест или бърз антигенен тест (когато такъв се изисква от здравните власти в съответната държава);

 

При необходимост – изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа „Онлайн регистрация“ или „QR код“;

 

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

 


НАСТАНЯВАНЕ:

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

03.09.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

309 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

309 лв.

Допълнително легло в двойна стая (възрастен)

309 лв.

Допълнително легло в двойна стая (дете до 10 години)

259 лв.

Двойна стая за комбиниране

309 лв.

Единична стая

414 лв.

22.09.2022 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

309 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

309 лв.

Допълнително легло в двойна стая (възрастен)

309 лв.

Допълнително легло в двойна стая (дете до 10 години)

259 лв.

Двойна стая за комбиниране

309 лв.

Единична стая

414 лв.


ОТСТЪПКИ

Ученици и студенти до 25 години

10.00 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Целодневна автобусна екскурзия до Берат и Дуръс (без включени входни такси), при минимум 20 записани туристи

45.00 лв.

3 вечери в ресторанта на хотела (тристепенно меню, без включени напитки), при минимум 20 туристи

72.00 лв.

Ползване на двойна седалка от един турист

100.00 лв.

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в двойна стая

45.00 лв.

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в единична стая

70.00 лв.

Горивна такса за автобусен транспорт

23.92 лв.

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 

За посещенията на Круя и Берат се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.

 

Допълнителна услуга – вечери в ресторантите на хотелите се потвърждава на посочената цена само при предварителна заявка! Няма възможност за записване на място!

 

Настаняването по програмата е в хотел 4* („TE Stella Resort” **** или подобен).

 

Хотел „TE Stella Resort“ **** е разположен в периферията на албанската столица Тирана. Хотелът предлага ресторант, бар, бирария, външен басейн, СПА център (сауна, джакузи, турска баня), лятна градина, безжичен интернет достъп. Стаите са оборудвани с климатик, телевизор, мини бар, телефон, баня с душ. Повечето стаи са с балкон.

 

Места на отпътуване: Студена – отпътуване от бензиностанция „Shell/McDonald’s“ на магистрала „Струма“; Дупница – бензиностанция „OMV“;

 

Места на връщане: Дупница – бензиностанция „ЕКО“; Перник – бензиностанция „Лукойл“ на бул. „Юрий Гагарин“ (до „Кауфланд“);

 

Валутен курс: 1 евро = 117 албански леки

 

Часово време: България 12 ч.; Албания, Северна Македония 11 ч.

 

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 

Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 7.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

 


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

Пътуването се провежда при минимум 24 записани туристи.

 

 

 

•  Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №  03700100003538/ 2021 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2021 до 23:59 на 19.11.2022 г.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави

 

*

Leave a Reply