515 Евро

Почивкa в Тунис – 2024 с чартърен полет от София за 7 нощувки

Резервация / Запитване

Дати по програмата: 01.05.2024 до 23.10.2024 включително

В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид база изхранване, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.

 

Полетна информация:

Заминаване: FB 7711 – SOF 15:30 NBE 16:00

Връщане: FB 7712 – NBE 16:40 SOF 21:00

Посочените часове са в местно време.

Продължителността на полета е около 2 часа.

Часовата разлика между България и Тунис е два часа.

Тип самолет:

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

 

ПРОГРАМА:

Ден 1.

Отпътуване с чартърен полет София-Енфида-София. Кацане на летище Енфида в Тунис и посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2 – 7.

Свободни дни за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България.

Ден 8. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Енфида в обявения час. Полет за София.

 

ПАКЕТНИТЕ цени включват:

• Чартърен полет София – Енфида – София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен

• 7 нощувки в хотел по избор на съответната за хотела база изхранване

• Трансфер летище – хотел – летище

• Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.)

• Изпращане на летището от представител на TO

• Обслужване на място от представител на местната фирма партньор (при пътуване в чужбина)

• Обслужване на български език на място

 

ПАКЕТНИТЕ цени не включват:

• Такса гориво (виж забележката по- долу)

• Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 75 до 85 г. – доплащане 35 лв.

• Застраховка „Отмяна на пътуване“ (виж условията по- долу)

• Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси.

• Туристическа градска такса

 

Информация за допълнителните екскурзии:

• Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод с превод на български от наш представител.

• Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.

• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България или на място.

• Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 20 човека.

 

1. Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, крайбрежното градче Сиди Бу Саид и Националният музей „Бардо“* с включен обяд.

Екскурзията започва с Картаген и легендарният археологически обект, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Кулминацията несъмнено е посещение на синьо – белия град Сиди Бу Саид – построен в уникалния андалуски стил, извисяващ се на върха на скала – едно от найкрасивите места в Тунис. Обяд в местен ресторант в Ла Гулета. Следващата спирка е Националният музей Бардо. В него се помещава най-голямата колекция на мозайки в света от Римския и Византийския период, древни статуи и ценни предмети от праисторическия, пуническия и мюсюлманския период, както и огромна колекция от римски статуи.

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 08:00 ч. Връщане: в Сус – около 19:00 ч. / в Хамамет – около 18:00 ч.

Цени: от Хамамет и Набул – 58 EUR, за деца до 11,99 г. – 29 EUR; от Сус и Монастир – 60 EUR, за деца до 11.99 г. – 30 EUR; от Махдия – 62 EUR, за деца до 11.99 г. – 31 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки.

2. Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, крайбрежното градче Сиди Бу Саид с включен обяд. Екскурзията започва с Картаген и легендарният археологически обект, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Кулминацията несъмнено е посещение на синьо – белия град Сиди Бу Саид – построен в уникалния андалуски стил, извисяващ се на върха на скала – едно от найкрасивите места в Тунис. Обяд в местен ресторант в Ла Гулета.

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 08:00 ч. Връщане: в Сус – около 19:00 ч. / в Хамамет – около 18:00 ч. Цени: от Хамамет и Набул – 52 EUR, за деца до 11,99 г. – 26 EUR; от Сус и Монастир – 55 EUR, за деца до 11.99 г. – 28 EUR; от Махдия – 58 EUR, за деца до 11.99 г. – 29 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки.

3. Полудневна екскурзия до Загуан с посещение на фабрика за зехтин. В град Загуан ви очаква зашеметяваща природа, там е разположен древноримски акведукт с дължина 132 км. който свидетелства за гениалността на древните хора, измислили сложна система за транспортиране на вода от Загуан до Картаген след дългогодишна суша в Северна Африка. Следваща спирка е римския град Удна или Утина, където се намира впечатляващият амфитеатър, датиращ от времето на император Адриан и с капацитет 16 000 души. Екскурзията ви дава възможност и да проследите сложният процес за производство на зехтин и да опитате неговите разновидности. Малко туристи знаят, че купувайки зехтин от градски супермаркет, те получават фабрична смес от различни сортове по рецепта на производителя или така нареченият „меланж“. По време на екскурзията ще имате възможност да опитате чисто, не смесено маслиново олио от различните региони на Тунис – северен „beldi“ и южен „sehli“. Зехтинът се бутилира в специално изработен контейнер, който ще ви позволи да отнесете покупката вкъщи напълно здрава. Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 08:00 ч. Връщане: в Сус – около 13:30 ч. / в Хамамет – около 14:30 ч.

Цени: от Хамамет и Набул – 40 EUR, за деца до 11,99 г. – 20 EUR; от Сус и Монастир – 42 EUR, за деца до 11.99 г. – 21 EUR от Махдия – 44 EUR, за деца до 11.99 г. – 22 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфер, посещение на фабрика за зехтин с дегустация.

4. Двудневна екскурзия до Сахара с включено джип сафари изхранване на база пълен пансион. Това не е просто пътуване до пустинята, а пътуване из цялата страна. Включва посещение на световноизвестни исторически и природни забележителности в южната част на Тунис и приказния свят на пустинята Сахара, където, яздейки камила за разходка по дюните, гарантирано ще се чувствате като истински номад. По време на екскурзията ще срещнете коренното население на Тунис – берберите, които все още живеят в традиционни пещерни къщи в селището Матмата, ще видите живописните райони на пустинята, докато се разхождате с джип, ще посрещнете изгрева от соленото езеро Шот Ел Джерид, и за финал ще вкусите от атмосферата на истински оазис. В една от къщите на берберското селище са заснети сцени от филма „Междузвездни войни“. Неразделна част от екскурзията е град Кайруан – част от списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Ще видите и древният римски амфитеатър Ел Джем, построен през 3 век сл. н. е. за гладиаторски битки, а днес е домакин на Международния симфоничен фестивал.

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 06:00 ч. Връщане: в Сус – около 19:30 ч. / в Хамамет – около 20:30 ч.

Цени: от Хамамет и Набул – 122 EUR, за деца до 11,99 г. – 70 EUR; от Сус и Монастир – 122 EUR, за деца до 11.99 г. – 70 EUR; от Махдия – 122 EUR, за деца до 11.99 г. – 70 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфер и джип програма, нощувки в хотел, 2 обяда в Матмата и Гафса.

Цените не включват: посещение на зоологическата градина и оазиса Тозьор – 20 TND, АТВ (по едно на човек около 65 TND за 30 мин / 100 TND за 45 мин; 2-ма души на двуместно АТВ около 95 TND за 30 мин и 120 TND за 45 мин), доплащане за езда на камила (45 мин) около 15 евро.

5. Посещение на зоопарк Фригуя – полудневна екскурзия. Посетете най-голямата зоологическа градина в Тунис с площ от 36 хектара, на територията на която можете да видите 62 вида животни: черни лемури, слонове, лъвове, тигри, хиени, леопарди, щрауси, фламинго, сурикати, носорози, кенгуру, антилопи, дикобрази, мангусти … и това е само началото на списъка. Видове, които са безвредни за хората – камили, лами, щрауси, понита, кози, фенеци.

Отпътуване: от Сус – около 08:00 ч./ от Хамамет – около 09:00 ч. Връщане: в Сус – около 13:30 ч. / в Хамамет – около 12:30 ч.

Цени: от Хамамет и Набул – 30 EUR, за деца до 11,99 г. – 16 EUR; от Сус и Монастир – 30 EUR, за деца до 11.99 г. – 16 EUR; от Махдия – 34 EUR, за деца до 11.99 г. – 17 EUR;

Цените включват: представител на местната агенция, трансфер, входни билети.

6. Еднодневна екскурзия до Дуга и Тестур, с включена дегустация на сирена и обяд. Дуга е археологически комплекс, разположен в северната част на Тунис. От 1997 година е част от списъка на ЮНЕСКО за световно историческо наследство. Определян е, като най-добре запазеният римски град в Северна Африка. Тук се намира единствената оцеляла сграда на нумидийската култура – мавзолеят на Атабан. В програмата е включен обяд без напитки в Дуга и посещение на градчето Тестур, където ще имате възможност да опитате от вкусните местни сирена.

Отпътуване: от Сус – около 07:00 ч./ от Хамамет – около 08:00 ч. Връщане: в Сус – около 19:00 ч. / в Хамамет – около 18:00 ч.

Цени: от Хамамет и Набул – 68 EUR, за деца до 11,99 г. – 34 EUR; от Сус и Монастир – 70 EUR, за деца до 11.99 г. – 35 EUR; от Махдия – 72 EUR, за деца до 11.99 г. – 36 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки, дегустация на сирена.

7. Целодневна екскурзия до Кайруан и Ел Джем с включен обяд. Първата спирка е град Кайруан. В ислямския свят той се счита за четвъртото по важност светилище след Мека, Медина и Йерусалим. Старата му част е позната с наименованието „Медина“. Тук е разположена голямата джамия „Окба“, която се смята за един от шедьоврите на ислямската култура. Ел Джем се намира в област Махдия, между Сфакс и Сус. Тук е разположен още един обект под егидата на ЮНЕСКО – амфитеатърът, който в римска епоха е бил арена на кървави гладиаторски битки. Градът е заселен още от 3 век пр. н. е., когато се оформило пуническо селище. Започва да придобива известност едва, след като Цезар основава град Тисдрус на това място през 46 г. пр. н. е. Несъмнено най-голямата атракция днес е амфитеатъра, познат като африканския Колизеум. Той впечатлява с внушителни размери – дължина от 149 метра, височина от 40 метра и капацитет от 35 000 д. С тези размери заема първото място на континента и трето в рамките на Римската империя. От 1979 година е част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Цени: от Хамамет и Набул – 55 EUR, за деца до 11,99 г. – 28 EUR; от Сус и Монастир – 50 EUR, за деца до 11.99 г. – 25 EUR. от Махдия – 50 EUR, за деца до 11.99 г. – 25 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети, обяд без напитки.

8. Средиземноморски круиз с пиратски кораб с включен обяд. Насладете се на ексклузивно пътуване с пиратски кораб. За да осигурим повече комфорт приемаме на борда не повече от 100 души. Предлагаме Ви изключително интересна екскурзия с добре обмислен сценарий и необичайни забавни задачи за деца и възрастни. Програмата е невероятна с музика, танци, акробатични каскади, рисуване, дипломи за участниците и запомнящи се снимки.

Цени: от Хамамет и Набул – 24 EUR, за деца до 11.99 г. – 12 EUR от Сус и Монастир – 20 EUR, за деца до 11.99 г. – 10 EUR от Махдия – 24 EUR, за деца до 11.99 г. – 12 EUR;

Цените включват: транспорт, плаване с пиратски кораб, обяд.

9. Полудневна екскурзия до Набул с дегустация на вино Първата спирка е посещение на фабрика за керамиката, възможност да видите наистина висококачествена и дори ексклузивна керамиката, да видите как се правят керамични съдове за хранене. Следващата спирка е музеят Набул, който показва артефакти от археологическия обект Кап Бона. Сред забележителните експонати са мозайки, открити от разкошната Къща на нимфите (Nymfarum domus) в Неапол. Една стая е посветена на представянето на резултатите от разкопките на центровете за приготвяне на гарум – известен рибен сос. Обиколката завършва с дегустация на вино в известната винарна Beer Drassen. Повече от 10 сорта бяло, розе и червено вино ще бъдат добър завършек на тази забавна, но познавателна и динамична обиколка.

Цени: от Хамамет и Набул – 32 EUR, за деца до 11.99 г. – 16 EUR от Сус и Монастир – 34 EUR, за деца до 11.99 г. – 17 EUR; от Махдия – 36 EUR, за деца до 11.99 г. – 18 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещавани обекти.

10. Полудневна екскурзия до Сус и Монастир без включен обяд. Това пътуване ще Ви пренесе в третият по големина град в Тунис – Сус. Известен не само с прекрасните си широки плажове, но и със своите културни и исторически забележителности. Градът днес е икономическия центъра на страната, но разхождайки се по тесните улички, ще се пренесете няколко века назад. Главната атракция е старата част – Медина, която включва открити и закрити пазари, Рибат, централна джамия и исторически музей, в който може да откриете най-богатата колекция от скулптури от пуническия период. От 1988 година Медината на Сус е част от обектите на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Следващата спирка е Монастир, град разположен на полуостров, заобиколен от Средиземно море. Градът е смесица от стари традиции и съвременни елементи, характерни за Тунис. Несъмнено внушителната крепост Рибат е една от основните забележителности на градa. Това е и родното място на Хабиб Бургиба – бащата на тунизийската независимост и първи президент на страната. Мавзолеят е построен в периода 1960 – 1963 година в съвременен арабско-мюсюлмански стил, когато все още Хабиб е бил жив. Съдържа останките на бившия президент, първата му съпруга Матилда, братята и сестрите му, както и други членове на семейството. Централната част на мавзолея е увенчана с голям златен купол.

Цени: от Хамамет и Набул – 42 EUR, за деца до 11.99 г. – 21 EUR от Сус и Монастир – 38 EUR, за деца до 11.99 г. – 19 EUR; от Махдия – 42 EUR, за деца до 11.99 г. – 21 EUR;

Цените включват: екскурзоводско обслужване, трансфери, входни билети.

11. Шоу програма „Хиляда и една нощ“ Обиколка с екскурзовод на Медината в Ясмин Хамамет (Дворец 1001 нощ, Музей на религията, Барбароса) и посещение на кафене. Очаква Ви прекрасна вечер в Ясмин Хамамет, наслаждавайки се на вечеря и шоу на живо, базирано на известната народна приказка „Хиляда и една нощ“. Цените включват: асистанс, трансфер, вечеря, шоу.

Цени: от Хамамет и Набул – 65 EUR, за деца до 11.99 г. – 33 EUR от Сус и Монастир – 67 EUR, за деца до 11.99 г. – 34 EUR; от Махдия – 70 EUR, за деца до 11.99 г. – 35 EUR

Цените включват: екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещавани обекти.

Условия на местната обслужваща фирма за отказ от вече заявени и заплатени допълнителни екскурзии: – при отказ повече от 48 часа преди началото – без неустойка – в периода 48 – 24 часа – 50 % неустойка – по-малко от 24 часа – 100 % неустойка

Какво трябва да носите по време на всяка екскурзия: – ваучер или билет за платена екскурзия – предпазна маска – телефон, вода, очила, шапка – слънцезащитен крем – приемливо облекло при посещение на религиозни обекти, удобни обувки, бански костюм – дребна сума в кеш тунизийска валута

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ

1. Плащания: 1.1 Първи депозит в размер на 25 % от общата цена на туристическия пакет – при записване.

1.2 Втори депозит в размер на 25 % от общата цена на туристическия пакет – до 60 дни преди датата на пътуване.

1.3 Доплащане на пълната сума до 25 дни преди датата на пътуване.

2. Анулационни срокове:

2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.

2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, както следва: – ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.

- За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.

- При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.

- Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка „Отмяна на пътуване“. Същата може да бъде заявена и заплатена към всяко застрахователно дружество или застрахователен брокер.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПО РЕЗЕРВАЦИИ ЗА ЛЯТО 2024 НАПРАВЕНИ СЛЕД 01.02.2024:

• 30 % депозит от общата цена на туристическия пакет – при записване, с изключение на текущите кампании.

• Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване. Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ, ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

• отстъпките за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

1. Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100 човека.

2. Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;

в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

3. Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.

4. Визов режим: няма изисквания за визи.

5. Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – Пловдив – 800 долара на тон, Енфида – 800 долара на тон и курс на евро към щатски долар 1,00 към 1,00. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z – средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка Пловдив – Енфида, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани погоре компоненти, но по летателна отсечка Енфида– Пловдив.

 

•  Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ЕООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.
*