7399 лева.

СЪКРОВИЩАТА на ЯПОНИЯ с водач от България, ПОСЕЩЕНИЕ на: Токио, Фуджи, Киото и Осака & Гарантирани цени и места!

Резервация / Запитване

 

 

 

София – Истанбул – Токио – Фуджи – Токио – Нико – Токио – Киото – Нара – Киото – Осака – Истанбул – София

 

 

Топ цена: 7399 BGN

 

10 дни

 

Екскурзия със самолет

 

 

Наричат я страната на изгряващото слънце! Разположена на повече от 6800 острова, Япония е изключително интересна и завладяваща страна с уникална култура!

 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Истанбул

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Истанбул  с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул.

Ден 2 Истанбул – Токио

Излитане от Истанбул. Кацане в Токио Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел **** Свободно време. Нощувка.

Ден 3 Токио

Закуска. Туристическа програма с местен екскурзовод в Токио – икономическо, културно и политическо сърце на страната, чието 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм: сградата на правителството на Токио с изкачване до наблюдателната площадка на 202 м височина, откъдето се открива красива гледка към града; посещение на храма Мейджи – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса“, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен; Омотесандо – една от най-живописните улици, наричана Токийското „Шан-з-Eлизе“ със сградите архитектурни шедьоври на Прада, Тодз, Диор, Зара; квартал Хараджуку – известно място, където се събират любителите на модата и където са разположени множество магазини, както на западни моделиери, така и от местното модно направление, носещо името на квартала. Обяд в местен ресторант. Туристическата програма следобед продължава с фото-пауза при Императорския дворец. Посещение на известния храм „Сенсо-джи“ – най-старият будистки храм (628 г), известен като Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Преминаване през Гинза – една от най-скъпите улици в света, където са магазините на всички модни фирми и търговската улица „Накамисе“, където се предлагат традиционни местни храни и сувенири. Нощувка.

Ден 4 Токио – Фуджи

Закуска. Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Изкачване с лифт по време на което се откриват великолепни живописни гледки към долината Овакудани. Отпътуване за Хаконе. Разходка с туристическо корабче в езерото Аши – кратерно езеро, появило се е преди около 3000 години, което днес привлича множество туристи заради заобикалящия го живописен пейзаж (при подходящи метеорологични условия). Обяд в местен ресторант. Връщане обратно в Токио. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 5 Токио – Нико

Закуска. Свободен ден в Токио или по желание целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО) с обяд. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш „Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико“. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу – великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Шогун Токугава; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: „Не чух“, „Не видях“, „Не разбрах“ – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеймон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена хирагана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон – един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука.Нощувка в Токио.

Ден 6 Токио – Киото

Закуска. Изпращане на багажа (1 бр. на турист) с отделен транспорт до Киото. Трансфер до ж.п. гарата в Токио. Отпътуване за Киото с високоскоростен влак Шинкансен (пътуването отнема 2 ч. и 20 мин.) – култовият “влак-стрела“, който развива 320 км / ч и оперира от 1964 г. Пристигане в Киото. Туристическа програма: посещение на будисткия храм „Кинкаку-джи“ (Храмът на златния павилион) – една от най-известните забележителности на Япония. Участие в емблематичната за страната чаена церемония. Обяд в местен ресторант. Посещение на храма Киомизу, построен изцяло от дърво и предлагащ великолепна гледка към Киото и на старинния квартал Гион – района на гейшите. Настаняване в хотел  ****. Нощувка.

Ден 7 Киото – Нара – Киото

Закуска. Отпътуване за старата столица Нара. Туристическа програма в Нара: храмът „Тодайджи“, с най-голямата статуя на „Великия Буда“; гробницата „Касуга“ – главната гробница на Фудживара, един от най-могъщите кланове в Япония; паркът на Нара – дом за стотици свободно бродещи елени, считани за вестоносци на боговете в шинтоизма. Посещение на шинтоисткото светилище „Фушими Инари“, посветено на богинята Инари, където също така е сниман и филма „Мемоарите на една гейша“. Връщане обратно в Киото. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 8 Киото – Осака

Закуска. Отпътуване за Осака. Туристическа програма с местен екскурзовод в Осака: посещение на Замъкa на Осака, изиграл важна роля при обединението на Япония през 16 век; посещение на наблюдателната платформа в Umeda Sky Building, която се издига на 170 м височина и открива панорамна гледка към целия град. Фото пауза в известните квартали Умеда и Дотонбори. Настаняване в хотел  ****  в Осака. Нощувка.

Ден 9 Осака – Истанбул

Закуска. Трансфер до летището на Осака. Отпътуване за Истанбул с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. 

Ден 10 Истанбул – София

Пристигане на летището в Истанбул  и отпътуване в  за България. Пристигане на летище София (Терминал 2).

 


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

10.10.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

7399.00 лв.

18.04.2025, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места

7399.00 лв.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Истанбул – Токио и Осака – Истанбул – София на авиокомпания „Turkish Airlines“ в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг.

Всички посочени в програмата трансфери

Транспорт по програмата с автобус / минибус

Билет за високоскоростния влак Шинкансен по направление Токио – Киото в туристическа класа

4 нощувки със закуски в хотел „ASAKUSA ANNEX VIEW ROKKU“ 4* (или подобен) в Токио

2 нощувки със закуски в хотел „MIYAKO HOTEL KYOTO HACHIJO“ 4* (или подобен) в Киото

1 нощувка със закуска в хотел “Hankyu Respire Osaka“ 4* (или подобен) в Осака

2 обяда (на 3-тия и 4-тия ден от програмата)

Посещение на чаена церемония в Киото

Трансфер на багажа (големия куфар) от хотела в Токио до хотела в Киото

Описаната туристическа програма с лицензирани местни екскурзоводи

Входни такси за обектите описани в програмата

Водач-преводач от България

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 30 000 EUR на „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД.

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Напитки по време на обедите и вечерите

 

Бакшиши: 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)

 

Слушалки за туристическата програма по време на цялата екскурзия (заплаща се задължително на място)

 

Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание

 

Градски транспорт

 

Разходи от личен характер

 

За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

 


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

10.10.2024 г.

Допълнително легло в двойна стая

7399 лв.

Хотели 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира)

7399 лв.

Хотели 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

7399 лв.

Хотели 4* Двойна стая за комбиниране

7399 лв.

Хотели 4* Единична стая

8898 лв.

18.04.2025 г.

Допълнително легло в двойна стая

7399 лв.

Хотели 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира)

7399 лв.

Хотели 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

7399 лв.

Хотели 4* Двойна стая за комбиниране

7399 лв.

Хотели 4* Единична стая

8898 лв.

 


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Целодневна екскурзия до Никко с включен обяд на турист при минимум 10 записани туристи

357.00 лв.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 JPY = 0,011 лева. При промяна на курса с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.

 

Часово време: България – 12ч., Япония – 19ч.

 

Валута в Япония: японска йена (JPY);

 

Валутен курс: 100 JPY = 1.19 лева;

 

Валутен курс: 1 USD = 151 JPY

 

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

 


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Задължителни ваксинации за български граждани на се изискват.

 


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, които желаят да посетят Япония за срок не по-дълъг от 90 последователни дни, не се нуждаят от входна виза, за да пътуват. Необходимите документи за пътуване са валиден паспорт и двупосочен самолетен билет, които следва да бъдат представени пред имиграционните власти при пристигане в Япония. Освен тях, властите имат право да поискат от пътуващия да докаже, че разполага с достатъчно налични средства, които да покрият разходите по престоя му в страната, както и документи, потвърждаващи целта на пътуването му (програма на пътуването, ваучер за закупен туристически пакет или др.).

 

 

Пътуването се провежда при минимум 15 записани туристи.

 

 

 

 

 

• Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ЕООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.
*