Най-доброто от Германия: Дрезден – Берлин – Потсдам – Лайпциг – Мюнхен & посещение на Златна Прага!

Най-доброто от Германия: Дрезден – Берлин – Потсдам – Лайпциг – Мюнхен & посещение на Златна Прага!

 

 

 

 

Берлин – Лайпциг – Мюнхен – София

 

Топ цена: 899 BGN

7 дни

Екскурзия с автобус

 

Посетете златна Прага и най-известните и интересни градове в Германия, носещи духа на различни епохи – от бароковия Дрезден до модерния и авангарден Берлин!

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Будапеща – 760 km

Отпътуване от София в 6.30 ч. от автогара „Сердика” по маршрут Белград – Будапеща. Настаняване в района на Будапеща вечерта. Нощувка.

Ден 2 Будапеща – Прага – 530 km

Закуска. Отпътуване за Чехия.Пристигане в Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Свободно време. Привечер – разходка в центъра на Златния град, който е включен от 1992 г. в списъка на ЮНЕСКО (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Ден 3 Прага – Дрезден – Берлин – 350 km

Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: архитектурният комплекс „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Земпер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе“; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34-ма князе, маркграфи и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време. Отпътуване за Берлин в 17 ч. Настаняване в Берлин вечерта. Нощувка.

Ден 4 Берлин – Потсдам – Берлин – 80 km

Закуска. Туристическа програма в Берлин с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бранденбургската врата – най-известният символ не само на Берлин, но и на Германия; сградата на Райхстага, където от 1999 г. е седалището на германския парламент; запазената част от Берлинската стена; булевард „Унтер ден Линден“ – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които я украсяват; Берлинската катедрала – най-голямата протестантска църква в Германия; площад „Александерплац“ – най-оживеното място в германската столица, и супермодерният площад „Потсдамерплац“ – важен транспортен възел в центъра на Берлин, който в миналото се считал за най-популярното място за срещи на картата на политическия, обществен и културен живот на града. Свободно време (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).
По желание екскурзия до Потсдам за посещение на двореца „Сансуси” (разглеждане на залите на двореца  с аудиогид с опция за различни езици – руски, английски, немски, френски език) , построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версайския дворец, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 км2. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

Ден 5 Берлин – Лайпциг – Мюнхен – 585 km

Закуска. Отпътуване за Лайпциг – най-големият град в провинция Саксония, икономически, културен, научен и транспортен център на Централна Германия. Пешеходна разходка в Лайпциг: централният площад „Марктплац“ със старото кметство и стария кантар – сграда от средата на 16 в., център на лайпцигския пазар през Средновековието, където трябвало да се теглят всички стоки; възстановеният исторически подлез на централния площад, който в миналото представлявал подземно панаирно хале, а днес е спирка на метрото; Кралската къща, някога дом на крупния търговец Андреас Апел – при посещенията си в Лайпциг тук отсядал саксонският курфюрст и крал на Полша Август Силния, на когото къщата днес дължи името си; площад „Нашмаркт“ със Старата борса – най-старата сграда за срещи на търговците и една от най-старите барокови постройки в града, и паметника на Гьоте, издигнат в чест на следването на великия писател в Лайпцигския университет; търговски център „Шпекс Хоф“ – някога дом на фамилия Шпек фон Щернбург; църквата „Св. Николай“ – главната църква на евангелско-лютеранската общност в града. Свободно време. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

Ден 6 Мюнхен – София – 1320 km

Закуска. Отпътуване за Мюнхен в 8:00 ч. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, църква „Св. Петър“ – най-старата в града; старото кметство, в чиято кула днес се помещава Музеят на играчките; новото кметство, построено в неоготически стил в периода от края на 19 до началото на 20 в.; църквата „Фрауенкирхе“ – катедрален храм на Мюнхен, превърнал се в символ на баварската столица; Новата резиденция; бирарията „Хофбройхаус“ с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света. По желание посещение на двореца „Нимфенбург“ – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвих II (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България в 19.00 ч.

Ден 7 София

Пристигане в София на автогара „Сердика” късния следобед.

 


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

14.07.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

965.00 лв.

18.08.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
има места

899.00 лв.

08.09.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ
има места

899.00 лв.

13.10.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места

899.00 лв.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувкa със закускa в хотел 3* в района на Будапеща

1 нощувкa със закускa в хотел 3* в Прага

2 нощувки със закуски в хотел 3* в Берлин

1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Мюнхен

Туристическа програма с местен екскурзовод в Берлин

Пешеходна разходка в Дрезден

Пешеходна разходка в Лайпциг

Пешеходна разходка в Мюнхен

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс АД“

Водач-екскурзовод от България


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца „Сансуси“

Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага

Цена на билет за телевизионната кула в Берлин (17.50 ЕUR)

Входна такса за Картинната галерия в двореца „Цвингер“ в Дрезден (14 EUR, за деца и ученици до 17 г. – безплатно)

Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея „Боде“ (10 EUR); Новия музей (12 EUR); музея „Пергамон“ (19 EUR) в Берлин

Входни такси за Дойчес Музеум (14 EUR, за деца до 17 г. – 4.50 EUR) и двореца „Нимфенбург“ (15 EUR, за деца до 18 г. – безплатно) в Мюнхен;

Градски транспорт: Прага (32 CZK – еднопосочен билет); Берлин (2.90 ЕUR – еднопосочен билет за две централни зони), Мюнхен: еднопосочен билет за една зона (2,90 EUR), за две зони (5,80 EUR);

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист) – около 50 CZK на турист на ден


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

14.07.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

965 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

965 лв.

Двойна стая за комбиниране

965 лв.

Единична стая

1345 лв.

18.08.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

899 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

899 лв.

Допълнително легло в двойна стая

899 лв.

Двойна стая за комбиниране

899 лв.

Единична стая

1279 лв.

08.09.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

899 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

899 лв.

Двойна стая за комбиниране

899 лв.

Единична стая

1279 лв.

13.10.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

899 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

899 лв.

Двойна стая за комбиниране

899 лв.

Единична стая

1279 лв.

 


ОТСТЪПКИ

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители

46.00 лв.

Ученици и студенти

20.00 лв.

 


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца „Сансуси“ с аудиогид (с включена входна такса), при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно!)

79.00 лв.

Ползване на двойна седалка от един турист

306.00 лв.

 


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Traveller BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация в сайта на агенцията.

Traveller MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация в сайта на агенцията.

Часово време: България 12 ч. Чехия, Германия 11 ч.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 20.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Германия, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Германия, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

Пътуването се провежда при минимум 24 записани туристи.

 

 

 

•  Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ЕООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

 

 

 

 

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.

 

*

Leave a Reply