3608 лева

ИНДИЯ – златният триъгълник & водач от България с посещение на: Делхи – Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра – Тадж Махал! Програма, подходяща за индивидуални туристи и малки групи 6-10 туристи!

Резервация / Запитване

 

 

Фатехпур Сикри – Джайпур – Делхи – Истанбул – София

 

Топ цена: 3608 BGN

8 дни

Екскурзия със самолет

 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Истанбул – Делхи

Отпътуване от летище София в 15:35 ч. за Истанбул с полет на Turskish airlines. Пристигане в Истанбул в 17:00 ч. Отпътуване в 20:20 ч. за Делхи, Индия.

Ден 2 Истанбул – Делхи

Пристигане в 04:40 ч. в Делхи, Индия. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване (настаняването е след 14 ч.). Почивка и свободно време. Нощувка.

Ден 3 Делхи

Закуска. Панорамна обиколка на Делхи: джамията „Джама Масджид“ – една от най-големите в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано; „Кутаб Минар“ – комплекс от сгради от началото на мюсюлманското управление в Индия; „Индия гейт“ – 42 метра висока каменна „триумфална арка“, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война. Нощувка.

Ден 4 Делхи – Агра – 208 km

Закуска. Отпътуване за Агра.  Настаняване. Панорамна обиколка на града.  Посещение на Тадж Махал – едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Счита се, че персийският архитект Устад Ахамад Лахори е проектирал този великолепен паметник, изграден от бял мрамор. (Тадж Махал е затворен всеки петък). Посещение на крепостта на Агра – построена от великия император Акбар през 1565 г. след Христа. Уникално творение с изключителна конструкция. Нощувка.

Ден 5 Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур – 250 km

Закуска. Отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите моголски императори. Градът е построен от император през 1569 г., но поради недостиг на вода след 15 години е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник и са съчетание на индуистките и мюсюлманските архитектурни традиции. Посещение на Градския дворец с изящна колекция от текстил, костюми и оръжия и Хава Махал – един от най-забележителните паметници на Джайпур. Пристигане в Джайпур. Настаняване. Нощувка

Ден 6 Джайпур

Закуска. Панорамна обиколка на Джайпур: обсерваторията „Джантар Мантар“; „Джал Махал“ или „Водният дворец; храмът „Бирла Мандир“. Изкачване със слон до „Амбър Форт“ и слизане с джип . Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Крепостта, разположена на хълм с изглед към езерото, е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Нощувка.

Ден 7 Джайпур – Делхи – 250 km

Закуска. Отпътуване за Делхи. Настаняване. Свободно време за разходка. Нощувка.

Ден 8 Делхи – Истанбул – София

Закуска или сух пакет. Отпътуване в 06:20 ч. за Истанбул с полет на Turskish airlines. Пристигане в 10:30 ч. в Истанбул. Отпътуване в 13:30 ч. за София, България. Пристигане в 14:45 ч. на летище София.


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

18.04.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

3608.00 лв.

26.09.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

3608.00 лв.

17.10.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места

3608.00 лв.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания „Turkish Airlines“ при цена от 1612 лева;

Чекиран багаж до 30 кг, ръчен багаж до 7 кг на авиокомпания „Turkish Airlines“;

Посрещане от представител на летището;

Трансфер летище – хотел – летище;

3 нощувки със закуски в хотел 4* в Делхи;

1 нощувки със закуски в хотел 4*в Агра;

2 нощувки със закуска в хотел 4* в Джайпур;

Транспорт по описания маршрут;

Описаната туристическа програма с местен екскурзовод на английски език;

Изкачване до Форт Амбър със слон и слизане с джип;

Входни такси за обектите по маршрута;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

PCR тестове (при необходимост);

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Бакшиши за шофьор и екскурзовод: 1-2 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;

Разходи от личен характер;

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Виза за Индия;


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

18.04.2023 г.

хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира)

3608 лв.

хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

3608 лв.

хотел 4* Двойна стая за комбиниране

3608 лв.

26.09.2023 г.

хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира)

3608 лв.

хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

3608 лв.

хотел 4* Двойна стая за комбиниране

3608 лв.

17.10.2023 г.

хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира)

3608 лв.

хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

3608 лв.

хотел 4* Двойна стая за комбиниране

3608 лв.

 


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Виза за Индия

255.00 лв.

6 вечери

195.00 лв.

 


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 1612 лева с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 $ = 1.80 лв. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.

Местна валута: индийска рупия (INR)

Валутен курс: 1 лев = 35,91 INR

Часово време: България 12 ч., Индия 15:30 ч.

По време на екскурзията туристите пътуват с транспортно средство специално за тях. По време на трансферите между градовете с тях не пътува екскурзовод. На място по време на обиколките се ползва местен лицензиран екскурзовод.

Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи.

Необходими документи за получаване на електронна туристическа виза за Индия: – Сканиран международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след крайната дата на пътуване, формат pdf, с размер от 10 до 300 КВ; Паспортът на кандидата трябва да има поне шест месеца валидност от датата на пристигане в Индия и поне две празни страници. – Сканирана цветна актуална снимка размер 5,0 х 5,0 см., формат jpg, с размер от 10 КВ до 1 МВ; – Попълнен формуляр за кандидатстване за електронна виза (предоставя се от агенцията); – Резервация на самолетен билет; – Резервация на хотел. – Попълнен въпросник за кандидатстващи за виза за Индия – предлага се от агенцията.

Считано от 14 февруари 2022 г. отпада задължителното тестване на всички пристигащи в Индия пътници и поставянето им под седемдневна домашна карантина, както освен с отрицателен тест, направен 72 часа преди пристигане, може да пътува и със сертификат за пълна ваксинация. Всички пътуващи за Индия следва да подадат формуляр-декларация на онлайн портала: HTTPS://WWW.NEWDELHIAIRPORT.IN/AIRSUVIDHA/APHO-REGISTRATION най-малко 72 часа преди планираното пътуване и физически да я представят (на хартиен или електронен носител) при пристигането си на съответните здравни гишета. Към дата 01.10.2022 влизането на територията на Индия става с отрицателен PCR-тест или сертификат за приключена ваксинация.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за чието издаване агенцията оказва съдействие. Необходими документи: попълнен формуляр за кандидатстване (предоставя се от агенцията), сканирана цветна актуална снимка с размери мин. 10 KB и макс. 1 MB във формат JPEG, сканирано цветно копие на паспорта във формат PDF. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Индия. В паспорта трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата, която се полага от граничните власти на летището при пристигане в страната.

 

Пътуването се провежда при минимум 10 записани туристи.

 

 

 

 

• Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица  №03700100004134/ 2022 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2022 до 23:59 на 19.11.2023 г.
ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави

 

 

https://www.vbox7.com/play:2d7de982&al=2&vid=8839295