АВСТРИЯ & Виена: Специална ваканционна програма за туристи над 55 години и приятели с автобус без нощни преходи + включени 4 вечери!

АВСТРИЯ & Виена: Специална ваканционна програма за туристи над 55 години и приятели с автобус без нощни преходи + включени 4 вечери!

 

 

 

София – Будапеща – Виена – Грац – Виена – Братислава – Виена – Нови Сад – София

 

 

Топ цена: 939 BGN

 

7 дни

 

Екскурзия с автобус

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Будапеща – 760 km

Отпътуване от София в 7.00 ч.  от автогара „Сердика“ по маршрут Белград – Будапеща. Настаняване в района на Будапеща вечерта. Нощувка.

Ден 2 Будапеща – Виена – 245 km

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Австрия. Пристигане във Виена. Панорамна обиколка с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“; Виенската опера; представителният булевард „Рингщрасе“; дворецът „Хофбург“; Парламентът; Кметството; Къщата на Хундертвасер; най-старият в Европа увеселителен парк „Пратер“. Пешеходна разходка в центъра на града: площад „Мария Терезия“; Музеят за история на изкуството и Природонаучният музей; дворецът „Хофбург“; улица „Грабен“ и Статуята на чумата от 17 в.; катедралата „Свети Стефан“ и оживената улица „Кернтнерщрасе“. Свободно време. Настаняване в района на Виена вечерта. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3 Виена

Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за посещение на Художествената галерия, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в двореца „Хофбург“. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
Турстическа програма по желание:
1. Разглеждане с местен екскурзовод на  двореца „Шонбрун“  – лятната резиденция на Хабсбургите.
2. Туристическа програма „Вкусът на Виена“ (мин. 1 ч.30 мин) – организирано разглеждане на  Виенската опера  с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене – традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта „Захер“ и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена.

Ден 4 Виена – Грац – Виена – 400 km

Закуска. Свободно време във Виена (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: Еднодневна ескурзия до Грац. Пешеходна разходка във втория по големина град в Австрия: старата част, която от 1999 г. е под закрилата на ЮНЕСКО, с хълма Шлосберг, кметството, часовниковата кула. Свободно време. Връщане в хотела в района на Виена вечерта. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 5 Виена – Братислава – Виена – 160 km

Свободно време във Виена (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до Братислава с пешеходна разходка в историческия център на града: замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата Св. Мартин свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия Истрополитана, Старото кметство, Двореца на архиепископите. Свободно време. Връщане в хотела в района на Виена късния следобед. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 6 Виена – Нови Сад – 530 km

Закуска. Отпътуване за Нови Сад - втори по големина град в Сърбия, столица на автономната област Войводина. Пешеходна разходка: Петроварадинската крепост, наричана „Гибралтар на Дунав“, улиците „Дунавска“ и „Змай Йовина“, православната църква „Св. Георги“, католическата църква. Настаняване. Нощувка.

Ден 7 Нови Сад – София – 485 km

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на автогара „Сердика“ вечерта.

 


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

07.07.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

939.00 лв.

04.08.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА,
има места

939.00 лв.

06.10.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места

969.00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

 

1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Будапеща

 

4 нощувки със закуски в хотел Life Hotel Airport 3*, Arion Airport 3* (или подобен) в района на Виена

 

1 нощувка със закуска в хотел Vojvodina 3* (или подобен) в Нови Сад

 

4 вечери по предварително изготвено меню в ресторанта на хотела в района на Виена (без включени напитки, заплащат се индивидуално на място)

 

Панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена

 

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Евроинс АД“ с лимит на отговорност 10 000 EUR

 

Водач от България

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Напитки по време на вечерите

Посещение на двореца „Шонбрун“

Туристическа програма „Вкусът на Виена“

Екскурзия до Грац

Екскурзия до Братислава

Входни такси за двореца „Белведере“ (17 EUR), Природонаучния музей (14 EUR, за деца до 18 г. – безплатно), за Зоопарка (24 EUR, за деца от 6 до 18 г. – 14 EUR)

Градски транспорт: 2,40 EUR (еднопосочен билет); 8,00 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа)

Слушалки по време на пешеходната разходка (3 EUR) – заплаща се на място

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш, което показва уважение към работата на съответните служители и прави приятно впечатление

 


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

07.07.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

939 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

939 лв.

Допълнително легло в двойна стая

939 лв.

Двойна стая за комбиниране

939 лв.

Единична стая

1348 лв.

04.08.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

939 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

939 лв.

Допълнително легло в двойна стая

939 лв.

Двойна стая за комбиниране

939 лв.

Единична стая

1348 лв.

06.10.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

969 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

969 лв.

Допълнително легло в двойна стая

969 лв.

Двойна стая за комбиниране

969 лв.

Единична стая

1378 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Посещение на двореца „Шонбрун“ при минимум 20 туристи (цената включва входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод). Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно!

от 50.00 лв. до 70.00 лв.

Туристическа програма „Вкусът на Виена“ – организирано разглеждане на Виенската опера (с вкл. входна такса и местен екскурзовод) и посещение на типично виенско кафене (с вкл. парче торта Сахер и чаша виенско кафе меланж), при минимум 17 туристи

от 65.00 лв. до 85.00 лв.

Целодневна екскурзия до Грац при минимум 20 туристи

85.00 лв.

Целодневна екскурзия до Братислава и посещение на outlet център Parndorf от веригата „McArthur Glen“ (без включени входни такси), на турист при минимум 20 туристи

95.00 лв.

Ползване на двойна седалка от един турист

375.00 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Доплащане за туристи под 55 години

100.00 лв.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 

Часово време: България 12 ч. Австрия 11 ч.

 

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 

Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 16.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

 


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Австрия, Словакия, Сърбия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Австрия, Словакия, Сърбия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

Пътуването се провежда при минимум 24 записани туристи.

 

 

 

 

 

• Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС EООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица  №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

 

 

 

 

 

 

• ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.

 

 

*

Leave a Reply