4978 лева

Най-доброто от МЕКСИКО: Мексико Сити – Теотиуакан – каньон Сумидеро – Сан Крисобал де лас Касас – Чамула – Зинакантан – Лараинзар – Вилахермоса – Паленке – Кампече – Ушмал – Мерида – Чичен Ица – Плая дел Кармен!

Резервация / Запитване

 

 

 

София – Мексико Сити – Теотиуакан – Каньона Сумидеро – Сан Кристобал – Паленке – Вилаермоса – Паленке – Кампече – Ушмал – град Мерида – Чичен Итца – Плая Дел Кармен – София

 

 

Топ цена: 4978 BGN

 

12 дни

 

Екскурзия със самолет

 

 

 

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица Мексико Сити, ще научим повече за загадачните маи с посещение на някои от най-добре запазените руини в Паленке, Ушмал и Чичен Ица. Ще се разхождаме по калдъръмените улици на колониалните градове, ще се наслаждаваме на цветната им колониална архитектура и оживени пазари. А за финал ще прекараме един ден на един от най-популярните курорти на мексиканската Ривиера Мая – Плая дел Кармен.

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София – Мексико Сити

Отпътуване от летище София за летище Истанбул. Отпътуване за Мексико Сити.

Ден 2

Пристигане в Мексико Сити – столица на Мексико и най-големия град по население в Северна Америка. Настаняване. Свободно време за разглеждане на града самостоятелно. Тук можете да разгледате останки от времето на ацтеките, запазена колониална архитектура и съвременни квартали с множество модерни магазини, кафенета и ресторанти, както и атрактивни пазари с най-различни сувенири. Нощувка. 

Ден 3 Мексико Сити – Теотиуакан

Закуска. Днес ще посетим пирамидите в Теотиуакан – една от най-важните археологически забележителности в Мексико. Смята се, че Теотиуакан е построен около 400 г. пр. Хр, от кого обаче все още е мистерия. Когато ацтеките открили oстанките от града през 14-ти век, те го свързали със собствения си мит за сътворението и му дали името Теотиуакан, което на техния език означавало „мястото, където са родени боговете“. След като разгледаме забележителните останки в Теотиуакан, се връщаме в Мексико Сити за кратка обиколка на града. Ще посетим базиликата на Богородица от Гуадалупе – най-важния християнски храм в Америка, след което ще се завърнем в историческия център на града, за да разгледаме някои от основните му забележителности, като останките от столицата на ацтеките Теночтитлан, катедралата, националния дворец (отвън). Нощувка.

Ден 4 Каньона Сумидеро – Сан Кристобал

Закуска. Днес хващаме ранен полет до Туксла Гутиерес в щата Чиапас. След пристигане се отправяме към едно от най – впечатляващите природни чудеса на Мексико – каньона Сумидеро, формиран преди около 35 милиона години. Каньонът е формиран от река Грихалва и е дом на някои от ендемичните видове за региона, сред които крокодили и маймуни паяци. Ще се възползваме от най-добрия начин за разглеждане на каньона – с лодка по река Грихалва. След това поемаме по живописен планински път към следващата ни дестинация – Сан Кристобал де лас Касас. Настаняване. Нощувка.

Ден 5 Сан Кристобал

Закуска. Днес ще прекараме цял ден из планинските селища на Чиапас и ще се запознаем с живота на коренното население, наследници на маите. Ще посетим градовете Чамула, Зинакантан. Ще научим повече за местните фестивали, занаяти и вярвания, които са смесица от предколониални местни вярвания, католически традиции и по-нови разбирания. Връщане обратно в Сан Кристобал де лас Касас и разходка в историческия център на града – централния площад с катедралата, доминиканската църква. Нощувка.

Ден 6 Паленке – Вилаермоса

Закуска. Днес се отправяме към следващата ни дестинация – Паленке. По пътя ще спрем в град Вилаермоса и ще разгледаме основната му забележителност – музея Ла Вента, известен с колекцията си от артефакти от времето на олмеките. Нощувка в Паленке.

Ден 7 Паленке – Кампече

Закуска. Днес ще разгледаме едни от най-необикновените руини от културата на маите – тези в околностите на Паленке, скрити сред гъста тропическа гора. Смята се, че древният град на маите е изграден през 220 г. пр. Хр, въпреки че преживява своя разцвет през 7-и век. И въпреки че комплексът не е толкова голям или известен, колкото Тикал или Чичен Ица, той е също толкова впечатляващ и исторически значим. Надписите, открити тук, са допринесли значително за знанието за маите, което имаме днес. След като разгледаме руините продължаваме пътуването си към Кампече. Градът е бил важно пристанище през колониалния период и заради това често е бил жертва на безмилостни пиратски нападения. Това е причината за изграждането на защитна стена, части от която все още могат да бъдат видени. Кампече е включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО заради добре запазената колониална архитектура. Настаняване. Нощувка.

Ден 8 Кампече – Ушмал – град Мерида

Закуска. Днес ще посетим един от най-забележителните древни градове на маите – Ушмал. Руините, които се намират тук са сред най-запазените и добре поддържани в Мексико. Техният дизайн и орнаменти представляват кулминацията в изкуството и архитектурата на маите. Сред най-внушителните структури са високата 35 метра Пирамида на магьосника, Двореца на губернатора, Къщата на костенурка и Метоха. След като разгледаме руините, продължаваме към Мерида. Ще имаме време да се разходим из калдъръмените му улици, да разгледаме испанско-мавърската архитектура и да обиколим оживените му пазари. Нощувка в Мерида.

Ден 9 Чичен Итца – Плая Дел Кармен

Закуска. Ще започнем деня си с посещение на едно от новите седем чудеса на света – древният град на маите Чичен Ица. Комплексът е сред най-често посещаваните археологически забележителности на Мексико и е част от списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Тук се намира Пирамидата на Кукулкан, която е един от най-емблематичните примери за архитектурата на маите. Това, което прави това място специално е смецицата от културата на маите и на толтеките. Толтеките покорили града през 10-ти век и влиянието им може да бъде забелязано в някои от постройките в комплекса. След като разгледаме Чичен Ица, поемаме към Плая дел Кармен. Настаняване. Нощувка.

Ден 10 Плая Дел Кармен

Закуска. Днес имаме свободно време да се насладим на белите пясъчни плажове и лежерна атмосфера на Плая дел Кармен. Нощувка.

Ден 11 София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул и България.

Ден 12

Пристигане на летище София.

 


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

26.11.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, СУПЕР ПРОМОЦИЯ, има места

4978 лв.

08.04.2024, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, ПРОМОЦИЯ има места

5178.00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Мексико сити и Канкун – София в икономична класа с включени летищнии такси, чекиран багаж до 23 кг. (размери сума от дължина + ширина + височина 158 см) и ръчен багаж до 8 кг. (размери 55/40/23 см) на авиокомпания „Turkish Airlines“;

Самолетен билет Мексико – Тукстла Гутиерес в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. (размери сума от дължина + ширина + височина 158 см) и ръчен багаж до 10 кг. (размери 55/40/25 см) на авиокомпания „Volaris“;

Трансфери летище – хотел – летище

Транспорт с автобус/ минибус/ ван по описания в програмата маршрут

2 нощувки със закуска в хотел 3*** в Мексико сити

2 нощувки със закуска в хотел 3*** в Сан Кристобал де лас Касас

1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Паленке

1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Кампече

1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Мерида

2 нощувки със закуска в хотел 3*** в района на Плая дел Кармен

Местни екскурзоводи на английски език

Водач от агенцията при минимум 8 записани туристи

Входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Напитки по време на храненията в хотелите

 

Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление

 

Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

 

Такса за снимане в музеите: 3 USD на турист за всеки от посещаваните обекти

 

Градски транспорт

 

Разходи от личен характер

 

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

 

Туристическа такса и санитарен данък в курорта Плая дел Кармен (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)

 

Такса престой в щат Кинтана Роо (курорта Плая дел Кармен): около 12 USD на турист (заплаща се на място със съдействие на водача на групата)

 


НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

26.11.2023 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

4978 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

4978 лв.

Двойна стая за комбиниране

4978 лв.

Единична стая

5666 лв.

08.04.2024 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

5178 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

5178 лв.

Двойна стая за комбиниране

5178 лв.

Единична стая

5866 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Полудневна екскурзия до Тулум – един от най-известните археологически обекти на маите по Ривиера Мая. Осъществява се при минимум 8 туристи, записани предварително от България

148.00 лв.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,7 BGN. При промяна на курса с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.

 

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, притежаващи валидни паспорти минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.

 


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се консумирането само на бутилирана вода. Да не се консумират храни, приготвени на улицата.

 

 

Пътуването се провежда при минимум 8 записани туристи.

 

 

 

 

•  Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност №7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004134/ 2022 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,  гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2022 до 23:59 на 19.11.2023 г.

 

 

 

 

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=GUMXv0VEtoc

 

*